vineri, 14 ianuarie 2022

Comemorare M. Eminescu

 


                                         Mihai Eminescu (15.01.1850-15.061859)

 

   La 15 ianuarie se  împlinesc 172 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Au trecut 172 ani de când Eminescu nu mai scrie. Geniul românesc, a pătruns pe cale universală în sufletele iubitorilor de poezie, alături de marii poeți al lumii, prin opera ale cârei rezonanțe străbat meridianele, fiind îndrăgita și apreciată de atâția iubitori de frumos. El  și-a pus întreaga viață în slujba acestui neam, prin activitatea sa.   Eminescu a avut deosebită sensibilitate de a citi în inima frunzei soarta codrului de aramă și a pădurii de argint.

  Eminescu este trecutul, prezentul și viitorul nostru, deoarece  astăzi simțim cu toții o nevoie deosebită față de valoarea mai profundă a operei  poetului  nepereche. A-l citi pe Eminescu e mereu o încântare, a-l reciti înseamnă a-l descoperi mereu în dimensiunile sale nebănuite.

     Avându-l pe Eminescu în suflet, nu mai suntem nicicând singuri, căci purtăm cu noi o bogăție  rară, cea mai de preț comoară a limbii române, opera unui astru nemuritor, ce va străluci cu o blândă lumină, iradiind  prin veacuri frumusețe și armonie. Numele geniului va rămâne a fi veșnic viu și prezent în sufletele noastre. Poezia lui ca orice artă e un permanent miracol pentru cititori

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu