marți, 21 martie 2023

Ziua Mondială a Poeziei

 

 

Ziua Mondială a Poeziei este marcată anual la 21 martie, ca urmare a aplicării unei decizii a UNESCO, emisă în timpul celei de-a 30-a sesiuni susținute la Paris, în noiembrie 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

Poezia este una dintre cele mai prețuite forme de exprimare a identității culturale și lingvistice ale umanității, precum și o formă de manifestare a creativității acesteia. Se spune că poezia este sufletul nostru, prin urmare este viața noastră. O societate valoroasă aduce mereu în lumină poeți din cei mai buni, care ajung apoi să cucerească o lume întreagă prin cuvânt.

Azi, în incinta bibliotecii N4 din cartierul Soroca Nouă sa petrecut un recital de poezie „Primăvara cu miros de poezie”, cu elevii IPLT „Constantin Stere” Tomac Andreea cl. X „b”, Scutaru Amina, Celac Sandu, Slobodean Andreea cl. V „c” ghidați de profesoara Repeșco Stela. Copiii au recitat poezii a marilor poeți Mihai Eminescu, Grigore Vieru, Nichita Stănescu, V. Romanciuc.

Poezia ne încântă copilăria, ne poartă prin mrejele adolescenței, ne cântă tinerețea,  ne mângâie maturitatea și ne alină bătrânețea.

        


                                                                                                                                          


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu