vineri, 17 februarie 2023

 

Zilele Gr. Vieru continuă la biblioteca  N4 Soroca Nouă.  Astăzi, 17februarie 2023  ne-a onorat cu prezența elevii clasei I-„B” IPLT „ Constantin Stere” ghidați de profesoara Pașa Maria. S-a petrecut o oră informațională la tema „Importanța lecturii în educația elevilor” și un recital de poezie „ Grigore Vieru un discipol a lui Orfeu”. Copiii au făcut cunoștință cu biblioteca, cu fondul de carte, serviciile care le prestează ș.a.

Le-am vorbit despre dragostea pentru carte și lectură, care trebuie dezvoltată încă din copilărie. Un copil care are încă de mic o carte de poveşti în mână va fi curios să cunoască conţinutul acelei cărţi, să-i vadă imaginile iar apoi, pe măsură ce creşte, să citească poveştile şi să evadeze în lumea lor. La bibliotecă, au făcut  cunoştinţă cu mulţimea de cărţi, reviste viu colorate, copiii sunt motivaţi să revină pentru a afla ce s-a întâmplat cu personajul care i-a impresionat, să afle cât mai multe lucruri despre ei şi obiectele care-i înconjoară. Este bine cunoscut faptul că la vârsta fragedă copilul asimilează informaţia mult mai uşor şi pentru toată viaţa. Noi le-am  oferit informaţie cât mai diversă şi interesantă pentru a le dezvolta potenţialul. Prin activităţile organizate considerăm, cu bună dreptate, că îndeplinim rolul care ne este atribuit de societate. Rolul de a pune la dispoziţia cititorului informaţia solicitată.

 Avem un parteneriat  de colaborare  cu IPLT„ C. Stere” bine  dezvoltat și sperăm şi în continuare să dezvoltăm această relație  de colaborare frumoasă .

Ne-a fost acordată Diplomă de mulțumire   pentru toate bibliotecile  care au parteneriate cu IPLT „ Constantin Stere”. Le mulțumim părinților, elevilor, profesoarei Pașa Maria care a contribuit și ne-a adus în dar un set de cărți interesante.

                      










 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu