luni, 4 aprilie 2022

Săptămâna Lecturii şi a Cărţii pentru Copii

 

    Săptămâna Lecturii și a Cărții pentru Copii ne oferă încă un prilej de a desfășura diverse acțiuni culturale pentru copii, promovând astfel colecția bibliotecii. Scopul este de a populariza cititul în rândul elevilor.

   Azi, în incinta bibliotecii ne-am adunat să lecturăm fermecătoarele povești a celebrului scriitor danez Hans Christian Andersen.

  Poveștile ne fac să visăm, să zburăm departe, să devenim eroi, prințese, flori sau fluturi zglobii, ne dăruiesc o altă viață, ne învață ce e binele și ce e răul, ne învață să prețuim frumosul ș.a.

Nu cred că există cineva care să nu fi citit o poveste a celebrului scriitor danez Hans Christian Andersen, sau să nu fi auzit de vre-un personaj al său: Mica Sirenă, Viteazul soldățelul de Plumb, Fetița cu chibrituri sau Rățușca cea urâtă,…sunt câteva dintre personajele legendare și extrem de îndrăgite, care ne-au încântat multora copilăria și farmecă copiii în continuare.

Astăzi am lecturat „Rățușca cea urâtă”, e și ea o făptură ce ne trezește compasiunea. Durerea ei este durerea lumii, căci umilințe sunt îndurate în toată lumea: de multe vietăți, de oameni. Din rățușca aceea de care celelalte fugeau, cu timpul crescând a devenit o lebădă superbă și grațioasă, care acum întoarce privirile celorlalte păsări de pe baltă. Această poveste ne învață și ceva frumos: să credem în înălțare, să credem în noi, căci dacă drumul nostru a început strâmb, nu înseamnă că și se va sfârși astfel.

Cu opera sa, marele povestitor învață să nu judece oamenii doar după înfățișarea lor – sub carapacea inestetică se poate ascunde cel mai frumos, tandru și mai sensibil suflet. Vă recomandăm să lecturați această poveste.

Poveștile vă așteaptă, pentru a lupta împreună contra nedreptății, pentru a aduce binele în lume, pentru  a cultiva frumosul, adevărul, dragostea pentru oameni, pentru viață.  Vă așteptăm la Filiala N4 din cartierul Soroca Nouă să lecturăm împreună și alte povești a scriitorului Hans Christian Andersen.

  


                          

                                                                                                             
                 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu