joi, 7 aprilie 2022

Păsările - miraculoasele făpturi.

 

                          Păsările - miraculoasele făpturi.

 Perioada 1-7 aprilie, este Săptămâna Cărții și Lecturii pentru Copii. Azi, 7 aprilie în cadrul acestei săptămâni, la biblioteca n4 Soroca, cu elevii IPLT„C. Stere” am petrecut o oră ecologică, cu tema : „Păsările – miraculoasele făpturi”. Păsările dețin un rol important  in natura plaiului natal și în viața omului, au o importanță deosebită pentru sănătatea și bunăstarea naturii.

Scopul activității, este de-a educa la noua generație dragostea față de natură, s-ă ocrotim natura, s-o iubim și să avem grijă de păsări.

La fiecare început de Prier se sărbătorește Ziua Mondială  a Păsărilor și este cea mai veche sărbătoare a calendarului ecologic. Pe parcursul activității copiii au făcut cunoștință cu cântecul, zborul și frumusețea lor. Cu ajutorul  cărților, copiii au descoperit  frumusețea  lumii înconjurătoare. Au făcut cunoștință cu păsările domestice și cele sălbatice, păsările sedentare și cele migratoare. Au fost  informați despre modul de viață a prietenilor înaripați, despre modul în care viețuiesc, își dobândesc  hrana și despre migrațiile pe care  le săvârșesc anual. S-a vorbit , că fiecare pasăre întruchipează  frumusețea ei: ținută mândră, cap moțat cu moț fin și elegant ș.a. Există o mulțime de păsări, diferite după mărime și culoare. Se spune, că prima pasăre împodobită de Dumnezeu este păunul, a doua pasăre a păcii este porumbelul.

Copii au făcut cunoștință cu ghicitori, zicători și proverbe despre păsări, au fost activi și receptivi  la informațiile oferite de noi.  Iubiți și protejați păsările!

Dragi utilizatori, ai bibliotecii N4 Soroca Nouă, vă așteptăm la bibliotecă, să  aflați mai multă informație despre minunatele, miraculoasele făpturi – păsările.

                              


















                    

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu