Ziua Internațională a Limbii Materne este o sărbătoare, care se sărbătorește anual la 21 februarie în întreaga lume. Acțiunile ce promovează diseminarea limbilor materne servesc nu doar scopul încurajării diversității lingvistice, ci ajută și la dezvoltarea conștiinței tradițiilor lingvistice și culturale și la dezvoltarea solidarității bazată pe înțelegere, toleranță și dialog.
Limba este tezaurul cel mai prețios pe care-l moștenesc copiii de la părinți, depozitul cel mai sacru lăsat de generațiile trecute și care merită să fie păstrat cu sfințenie de generațiile ce-l primesc. Există obiceiuri, există tradiții care se păstrează și se transmit mai departe, dar limba maternă se poate pierde foarte ușor, dacă nu este învățată și vorbită în familie ori dacă nu este studiată și exersată în școală.
Măcar acum la 21 februarie, haideți să ne amintim cu mândrie că suntem români, că suntem copii ai unei limbi atât de melodioasă și atât de frumoasă, haideți să vorbim cu drag Limba Română! Strămoșii au șlefuit-o cum au știut ei mai bine, i-au dat culoare și aripi. Pentru respectul tuturor strămoșilor, dar în primul rând pentru respectul de sine, Iubește-o, Prețuiește-o și vorbește-o corect.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu