marți, 20 septembrie 2022

Ziua Internațională a Păcii

 


   În fiecare an, Ziua Internațională a Păcii este respectată în întreaga lume pe 21 septembrie. Adunarea Generală a declarat aceasta ca o zi dedicată consolidării idealurilor de pace, atât în interiorul, cât și în rândul tuturor națiunilor și popoarelor.

   Ziua Internațională a Păcii a fost  stabilit în 1981 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Două decenii mai târziu, în 2001, Adunarea Generală a votat în unanimitate de-a  desemna Ziua ca perioadă de non-violență și încetare a focului.

    Ziua Internaţională a Păcii a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este celebrată în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice, militare şi oameni. Pentru a inaugura această zi, la sediul Naţiunilor Unite din New York este tras Clopotul Păcii, turnat din monede donate de către copii de pe toate continentele. Pe inscripţia care se află pe o parte a clopotului se poate citi: „Trăiască pacea absolută în lume”.

    Indiferent de ţară, timp, bariere culturale sau lingvistice, porumbelul a fost şi rămâne un simbol al păcii. Încă de acum mii de ani, porumbelul  a adus ramura de măslin şi a vestit sfârşitul potopului şi revenirea la normalitate. Peste secole el a fost folosit ca simbol al păcii sufleteşti  sau sociale, în traducerile biblice şi mai târziu pe sigilii, bancnote şi monezi.

Nu vrem război, nici bombe noi

Crească în pace copiii

Omul a spus lumii întregi

Pace să fie pe veci!

Sponsored Content

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu